Doordat ik in september 2019 op zoek was naar een afstudeerstage, ben ik via Indeed bij Sentech terecht gekomen. Zij hadden een vacature online staan voor een communicatiestudent, die een strategisch communicatieplan kon schrijven.

Eerst heb ik uitgebreid gekeken naar de website en waar het bedrijf voor staat. Juist door de website – mede door de pagina waar alle medewerkers op staan – was ik overtuigd dat ik hier aan de slag wilde. Al snel raakte ik in contact, en kon oktober 2019 beginnen.

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden

Het is een relatief klein bedrijf, maar dat heeft naar mijn idee niets te maken met het feit dat er geen doorgroeimogelijkheden kunnen zijn. Zowel in de breedte als in de hoogte ben je vrij om aan te geven wat jouw ambities zijn. Hier wordt écht naar geluisterd.

De gemoedelijke en warme sfeer in het bedrijf, maakt het voor mij een veilige en prettige werkomgeving waardoor de dagen voorbijvliegen. Ik mag continu bezig zijn met wat ik leuk vind.

Van diverse medewerkers heb ik vernomen dat zij cursussen en opleidingen hebben gevolgd, om zo meer uit hun functie en verantwoordelijkheden te kunnen halen. Het is wel zo dat je zelf hierin initiatief toont, aangeeft wat je ambities zijn, en welke stappen je wilt ondernemen om je verder door te ontwikkelen. In die zin is het niet alleen halen, maar ook brengen van die informatie.

Zelf ben ik er nog niet mee in aanraking geweest, maar binnen Sentech zijn dus meerdere mogelijkheden voor het volgen van een opleiding en doorgroeien.

Gemiddelde werkdag of werkweek

Ik ben gemiddeld drie dagen in de week op kantoor, omdat ik mijn afstuderen met school in Rotterdam combineer. Het is heel divers en het verschilt per week hoe mijn indeling eruitziet. De dagen dat ik bij Sentech in Nieuwkuijk ben start ik om 8.00 uur. Dan kijk ik eerst wat er op de planning staat.

Omdat ik een kwalitatief onderzoek uitvoer ben ik een maand afhankelijk geweest van medewerkers. Ondertussen kan ik mijn eigen planning weer bepalen en ben ik vrij in hoe ik mijn dag indeel. Zo ben ik ook aanwezig bij de maandelijkse personeelsmeeting, of kijk ik mee met een aantal dagstarts van bedrijfsafdelingen. Iedere dag ziet er dus anders uit voor mij.

Ik heb het hier erg naar mijn zin!

Over de bedrijfscultuur en kernwaarden van de organisatie

De bedrijfscultuur binnen Sentech is erg gemoedelijk. Vanaf de eerste dag voel ik mij welkom en merk ik dat de cultuur – ondanks de groei – informeel is. Alleen al het pand is voor mij een hele fijne werkomgeving en maakt het prettig om hier te werken.

Voor mijn onderzoek ben ik afhankelijk van de medewerkers in het bedrijf en voornamelijk ook hun agenda. Ik heb mij hierin tot nu toe nooit bezwaard gevoeld om iemand om hulp te vragen, iedere medewerker heeft daarin begrip en respect voor elkaars agenda. Daarin merk je erg goed dat iedereen betrokken is bij de organisatie en snel bereid is ergens aan mee te werken.

Om al deze redenen is het voor mij erg fijn om bij Sentech te werken aan mijn afstudeeronderzoek. Ik heb het er erg naar mijn zin! Een werkdag vliegt voor mij dan ook écht snel voorbij, omdat ik continu bezig mag zijn met hetgeen wat ik leuk vind om te doen.