In oktober vorig jaar was ik op de bedrijvenmarkt bij ons op school (HAN). De hele hal en aula vol met bedrijven. Bedrijven die allemaal stages en afstudeerprojecten aanbieden. Ik wist niet waar ik moest beginnen. Vooral bij de bekende/grote bedrijven stonden al veel studenten en was het moeilijk een gesprekje aan te knopen. Totdat ik langs het kraampje van Mourik kwam. Daar had ik een fijn en persoonlijk gesprek.

Ze waren echt trots op de projecten en wisten ook waar ze over praten. Na een gesprekje van 10 minuten over projecten en mogelijkheden binnen Mourik ging ik met een goed gevoel door met mijn rondje over de bedrijvenmarkt, maar de rest van de gesprekjes veranderde het gevoel dat ik bij Mourik had gekregen niet. Dus schreef ik een sollicitatiemail naar Mourik. Ze zochten voor mij een project waar ik mijn leerdoelen het meest in de praktijk kon brengen. En ze hielden ook rekening met de reisafstand. Wat voor mij laat zien dat ze echt met je meedenken.

Mijn stage loop ik nu in de werkvoorbereiding voor de reconstructie van de N411. Een infrawerk met veel verschillende aspecten. De voorbereiding doen we vanuit de keet op locatie. Waar we met een klein, maar gezellig team zitten. Waar iedereen het belangrijk vindt dat alle ideeën gehoord worden. En dat vragen stellen niet raar is.

Ondanks dat het een groot bedrijf is, merk je toch dat het een familiebedrijf is. Iedereen kent elkaar en er hangt een gebroederlijk sfeer.

Mijn werkzaamheden zijn het helpen van de ontwerper en het inkopen van alle materialen en diensten. Als ik aangeef iets interessant te vinden, krijg ik de mogelijkheid om mij daarin te verdiepen. Ik heb het gevoel dat ze mij vertrouwen en zien wat ik kan. Ik krijg namelijk redelijk wat verantwoordelijkheden.

Mijn werkweek is 5 dagen lang, elke dag van 7 tot 4, maar de dagen gaan zo voorbij. Ik heb namelijk altijd wel wat op mijn to-do list staan, waardoor ik mij nooit verveel. Soms is het opeens al half 5. Op vrijdag is altijd de gezelligste dag. Namelijk friet met de lunch en bier aan het einde van de dag. Op de rest van de dagen is er ook altijd tijd voor een praatje over ditjes en datjes.

Mourik is een groot zelfstandig familiebedrijf. Ze werken vooral in de infra en industrie en zijn ook actief in het buitenland. Ondanks dat het een groot bedrijf is, merk je toch dat het een familiebedrijf is. Iedereen kent elkaar en er hangt een gebroederlijke sfeer. Er zijn veel mogelijkheden binnen het bedrijf. Ze zijn veel bezig met duurzaamheid en veiligheid staat bij Mourik op nummer 1.

Als je nog opzoek bent naar een stage of een afstudeerproject, zou ik zeker aanraden om contact op te nemen met Mourik. Ze zullen met je meedenken, zodat jij jezelf het best kan ontwikkelen.